Firma de incredere

In anul 2018 am obţinut certificatul "FIRMA DE INCREDERE"


Ce este Certificatul Firmă de Încredere?

Certificatul "Firmă de Încredere este un proiect care există pe piața europeană din anul 2013. Proiectul este implementat în România de către Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienţilor - CBOK sp. z o.o SRL. Acest proiect are succes, în special, datorită observaţiilor comprehensive efectuate în mediul online, a tehnologiilor emergente, a schimbărilor distincte în modelele de afaceri existente, dar și în tendinţele comportamentului și reacţiilor consumatorilor. Cea mai recentă tehnologie oferă acces clienţilor la o gamă largă de informaţii despre orice produs, serviciu, firmă, societate sau instituție. Utilizatorii informaţi caută mereu noutăţi despre companii și despre serviciile lor. Adesea, ei vor să știe dacă o organizație este de încredere. În acest scop, deținătorii de dispozitive mobile petrec majoritatea timpului pe internet căutând și citind informaţii despre respectivele companii. Ca urmare a acestor informaţii, societatea a venit cu iniţiativa de a facilita atât clienţilor, cât și dezvoltatorilor, dialogul global. După efectuarea unor investigaţii, a fost creată o metodologie de cercetare unică și inovatoare, care pe baza algoritmului conceput poate determina Coeficientul de Opinie. Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților realizează, în mod independent, observații asupra firmei respective, folosind software-ul de specialitate creat de compania poloneză CBOK Ltd, conform algoritmului de mai sus. Până în prezent nici o instituţie nu desfășoară activități de cercetare pe baza acestei metode. După numai un an, certificatul "Firmă de Încredere" a devenit extrem de popular și respectat, atât de antreprenori, cât și de clienți. Aceasta este una dintre cele mai populare distincţii oferite în multe alte ţări europene.

Coeficientul de Opinie a fost creat pe baza unui algoritm special. Este o combinație de cifre care calculează totalul opiniilor negative publicate în mediul online de către clienți la adresa unei companii. Fiecare companie este analizată cu un program special conceput, care valorizează totalitatea opiniilor negative existente la adresa ei în mediul online, denumite "fraze sensibile" – cuvinte, sintagme, fraze scrise care reclamă necorectitudinea companiei, cât și alte proprietăți care pot dăuna imaginii și credibilității acesteia. Aceste Fraze Sensibile pot induce o lipsă de corectitudine a companiei respective, dar îi pot afecta și alte calități, prin nerecomandarea acesteia. După verificarea Coeficientului de Opinie, în conformitate cu rezultatul, compania obține sau nu dreptul de participare în cadrul proiectului "Firmă de Încredere". Un rezultat negativ descalifică compania respectivă. Un rezultat pozitiv al Coeficientului de Opinie permite companiei să primească certificatul "Firmă de Încredere", cât și să participe în cadrul proiectului. Ca urmare a rezultatului pozitiv, compania este contactată telefonic de către unul dintre consultanții Centrului de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL. Certificatul "Firmă de Încredere" este un document care atestă reputația impecabilă în mediul online. Se poate obține numai de către companiile care au un coeficient pozitiv al opiniilor. De asemenea, se poate interpreta și ca indicator de satisfacție al clienților.

La ce îmi folosește certificatul "Firmă de Încredere"?

Certificatul "Firmă de Încredere" are ca scop promovarea companiilor în mediul online și este în strânsă legătură cu crearea unei imagini pozitive acestora. Un potențial client care intră pentru prima oară într-o companie este câștigat mult mai ușor de către compania certificată, față de cea care nu este, clientul având o mai mare încredere. Datorită acestui fapt, companiile care primesc un certificat "Firmă de Încredere" sunt considerate corecte, iar serviciile acestora sunt mult mai apreciate. Un rol similar îl au și autocolantele, care se pot lipi pe automobilul de serviciu al companiei sau pe vitrine. Inițierea proiectului are ca scop atingerea numărului maxim de utilizatori cu informații introduse, având în vedere că firma inclusă în acest proiect va fi mult mai vizibilă pe piață, comparativ cu concurența care nu este inclusă în proiect. Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL alocă sume importante pentru promovarea companiilor deținătoare de certificat "Firmă de Încredere". Ca bază pentru promovarea acestor companii este Cartea de Vizită Electronică de pe pagina web www.firmadeincredere.ro.